AVRUPA’DA YASAKLANAN ENERJİ İÇECEKLERİ GAÜN GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜNDE TARTIŞILDI
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Gıda Mühendisliği Konferans Salonu’nda, 27 Kaım Perşembe günü 13:30’da “Fonksiyonel İçeceklerde Bitki Kültürleri: Biyoteknolojik Yaklaşımlar, Fonksiyonel Gıdalar, Adaptojenik Bitkiler ve Enerji İçecekleri” isimli enerji içeceklerinin içerdiği kimyasal maddeler ve bu içeceklerin sağlık üzerindeki etkilerinin ele alındığı bir seminer düzenlendi.
Seminerin açılışında GAÜN Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazım Şekeroğlu, ardından da Prof. Dr. hab. Agnieszka Szopa konuşmalarını gerçekleştirdi.
Seminer için bölümümüze gelen Prof. Dr. hab. Agnieszka Szopa, Polonya Lublin Medikal Üniversitesi Patobiyokimya – Kromatoğrafi Uygulamaları Bölümü Öğretim Üyesi ve Prof. Dr. Eliza Blicharska ile birlikte yürüttükleri, Polonya Bilim Bakanlığı destekli Lublin II. Jean Paul Katolik Üniversitesi’nde MEiN/2023/DPI/3004 Hibe/Ödül numarası altında yürütülen “Enerji İçecekleri ve Seçilmiş Bitki Adaptojenlerinin Genç Yetişkinlerin Sağlık ve Ruh Hali Üzerindeki Etkilerinin İncelenmesi” başlıklı proje kapsamında açıklamalarda bulundu.
Programın ardından konuşan GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, biyoloji ve gıda mühendisliği alanlarında enerji içecekleriyle ilgili yeni projeler geliştirilebileceğini belirterek misafirlere baret takdim etti.
