Bölümümüz Kalite Kontrol ve Gıda Kimyası Laboratuvarında her türlü gıda maddesinin kalite parametreleri ve kimyasal özellikleri ayrıntılı olarak analiz edilebilmektedir.Laboratuvarımızda gıda maddelerindeki nem analizleri,kül analizleri,protein analizleri,yağ analizleri,renk analizleri ,şeker analizi,gluten miktarı tayini ve tuz miktarı tayini gibi temel analizlerin tamamı yapılabilmektedir. Ayrıca laboratuvarımızda aşagıdaki cihazlar bulunmaktadır. Yağ tayin cihazı Nem tayin cihazı Protein tayin cihazı Renk tayin cihazı Vakumlu etüv Döner buharlaştırıcı Kül fırını Sogutmalı etüv Su banyoları Hassas teraziler Mikrodalga fırın Santrifujler pH metreler Isıtıcılar Gıda maddelerindeki nem analizleri Kül analizleri Protein analizleri Yağ analizleri Renk analizleri Şeker analizi yapılmaktadır.